02 Jul

Project Completion - The Qube, Dover

We are very pleased to have successfully completed delivery of 27 new apartments in Dover, following extensive refurbishment and conversion works to 'The Qube'.

Originally built circa 1880 as a malt house, the building has had a number of uses in its lifetime, most recently used as a snooker hall and then as a nightclub before being abandoned and becoming a derelict site in Dover.

Extensive refurbishment works to the building which extends to over 2,930 sq.m. (25,700 sq.ft.) and is situated on a plot of almost one acre and runs parallel to a mainline National Rail line have been successfully undertaken.

The result is that the previously abandoned building has been brought back to life and successfully transformed to provide 27 residential apartments. These new apartments are arranged over three floors consisting of twelve one-bedroom, thirteen two-bedroom and two three-bedroom apartments.

Each of the new apartments offer a slightly different configuration as the internal layouts being have been sensitively worked around the lines of structural columns and existing structure. This process has helped simplify the design and build for the conversion works whilst retaining the internal features of the original building.

A challenging but hugely satisfying project, a before and after case study showing the successful transformation of the site will be made available on our website soon.

Latest Tweets
Contact Us
Quick Enquiry
©2020 WWMartin. Site by Dan Patching Creative Design.

Registered Company Name: WW Martin Ltd. Registered Office: Dane Park Road, Ramsgate, Kent, CT11 7LT. Company Registration No. 504927. Place of Registration: England