Command of the Oceans, Chatham Historic Dockyard

project image
project image
project image
project image
project image
project image
project image
View Gallery

Description

This project at the Chatham Dockyards in Kent involved extensive work to provide a new visitor building and visitor entrance.

Now complete, the new building provides a link between the two existing 18th Century timber framed buildings dating from the age of sail and an under-croft for the conservation and preservation of the "ship beneath the floor" archaeological discovery.

The internal spaces within the existing building were extensively refurbished as part of the contract. These spaces were also fitted out to provide a range of new visitor facilities including exhibition spaces, retail and catering. Other work included significant external decorations and paving works.

The video above shows a time lapse of the construction work WW Martin Ltd undertook. The success of the project was recognised at the Design and Development Awards 2016, where it was named as the winning project in Conservation category.

Details

Client: Chatham Historic Dockyard Trust
Architect: Baynes & Mitchell Architects
Value: 2,500,000

Related Projects

Latest Tweets
Contact Us
Quick Enquiry

Registered Company Name: WW Martin Ltd. Registered Office: Dane Park Road, Ramsgate, Kent, CT11 7LT. Company Registration No. 504927. Place of Registration: England